Sâmbătă, 24 Octombrie 2015 22:23

S.A. ”Apă-Canal Chişinău” finalizează pregătirea reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare pentru sezonul rece.

Rate this item
(0 votes)

 Totodată, furnizorul de apă anunţă despre continuarea lucrărilor planificate în acest an, care, din cauza temperaturilor caniculare, nu au fost executate în timpul verii. Deşi cele mai vaste lucrări au fost efectuate, pentru buna funcţionare a obiectivelor întreprinderii în perioada de toamnă-iarnă, acestea vor continua. 
La moment, pentru pregătirea sistemului de alimentare cu apă au fost reparate 12,66 km de reţele exterioare, 30 de staţii de pompare, 2 staţii de tratare a apei, 111 unităţi de utilaj tehnologic, 149 fîntîni de control şi revizie.

   Pentru sistemul de canalizare au fost reparate 0,89 km de reţele exterioare, 10 staţii de pompare a apelor reziduale, 120 de unităţi de utilaj tehnologic, 14 fîntîni de control şi revizie. Au fost efectuate lucrările planificate de reparaţie şi la staţia de epurare a apelor reziduale.

   Pentru sezonul de încălzire au fost efectuate lucrările de profilaxie şi reparaţie a utilajului auxiliar la Staţia electrică cu cogenerare din str. Lunca Bîcului.

   În şirul acestor lucrări planificate pentru pregătirea către perioada rece a anului se înscriu şi reabilitarea apeductelor din străzile: N. Zelinski, I. Zaikin, şos. Hînceşti, Grenoble, V. Alecsandri, bd. C. Negruzzi şi localităţile: Sîngera, Floreni, Revaca, Dobrogea etc, ce au prevăzut înlocuirea segmentelor de conducte avariate. În acelaşi scop se execută lucrările de spălare şi dezinfectare a turnurilor de apă din localităţile Ghidighici şi Goianul Nou.

   În perioada lunilor octombrie-noiembrie, sînt preconizate şi cîteva sistări planificate a apei în sectoarele Ciocana şi Botanica din municipiu pentru înlocuirea armăturilor de închidere, a hidranţilor, precum şi pentru efectuarea lucrărilor necesare de profilaxie la reţele.

   Toate aceste acţiuni sunt coordonate cu administraţia publică locală şi au drept scop asigurarea funcţionării stabile a instalaţiilor şi construcţiilor de alimentare cu apă. Datorită acestor intervenţii se vor reduce la maximum scurgerile de apă, sporind calitatea serviciilor prestate de către furnizorul de apă pe o perioadă îndelungată.
02.10.2015

Read 3275 times

Email Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.